Bläddra

Fåglar i Stockholms skärgård

Kategorier: Djur och natur Livsstil, hobby och fritid Vilda djur Vilda djur: fåglar
Köp här

Fåglar i Stockholms skärgård

Kategorier: Djur och natur Livsstil, hobby och fritid Vilda djur Vilda djur: fåglar
Köp här

Att gå i en skog  eller att vistas i skärgården för att njuta och och möta den ena efter den andra fågeln utan att alls kunna relatera intrycken till vad det kan vara för fåglar, hur de lever och bor eller vad det är för art, kan nog för många kännas lite fattigt. För visst är nyfikenheten en drivfjäder för alla som vill veta mer om innehållet i vår natur och Fåglar i Skärgården lyfter på locket till den värld som handlar om 85 fågelarter i vår Skärgårdsmiljö.

Boken vänder sig till personer med liten eller ingen kunskap alls som med hjälp av lättfattlig text och ca 260 bilder enkelt kan orientera sig i en del av Skärgårdens fågelliv. Problemet och tjusningen med observationer av fåglar är förstås att kunna bestämma vilken art det är. För detta presenteras ett enkelt tillvägagångssätt att komma fram till vilken artgrupp fågeln tillhör och därefter hur man kommer fram till vilken art.

Den innersta tillfredställelsen med fågelskådning är att själv kunna ta reda på vad man ser och allteftersom bygga egen kunskap runt denna. Boken beskriver fakta om fåglarna som i vilken eller vilka biotoper man finner dem, om de är stann- eller flyttfåglar och vilka artkaraktärer som är utmärkande för fågeln. Vissa arter kan vara mycket lika varandra och då påpekas vilka artkaraktärer som man särskilt ska ge akt på.