Bläddra

Fartyg

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom
Köp här

Fartyg

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom
Köp här
Kolla in fartyget med alla sina segel! I den här boken får läsaren veta mer om olika sorters fartyg. Hur de tar sig fram, med segel eller motor. Hur de ser ut. Och vad de kan ha i lasten.

MiniMotor är en serie extra lätta faktaböcker framtagna för de allra yngsta. Med lite text men mycket bilder uppmuntrar böckerna till läsning. Tack vare den lättillgängliga formen, det enkla språket och de färgglada bilderna väcker böckerna läslust hos den yngre målgruppen. Gemensamt är också att de har en innehållsförteckning och ett register, som i en traditionell faktabok. Färg och form är speciellt framtaget för att locka till vidare läsning.

Mari Schuh har skrivit över 150 faktaböcker för barn, alltifrån fakta om tomater till fakta om tornados. Hon har också skrivit artiklar för dagspress. Hon bor i Wisconsin, USA.

BTJ:s recension av en tidigare del i serien MiniMotor: ”Texten är kortfattad beskrivande och förklarande, med ett par korta meningar på varje uppslag. Fotografierna och texten förstärker och kompletterar varandra och inspirerar till vidare samtal./…/En mycket enkel liten bok att läsa för, läsa med eller läsa själv.” (Gunilla Essén, BTJ-häfte nr 7/2021)

Boken finns även som e-bok och ljudbok.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.