Bläddra

Flickan i vitt

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Flickan i vitt

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
En man har gjort något avskyvärt. I true crime-dokumentärer och sociala medier framställs han som en galning. Experter och tyckare föraktar hans handlingar. Nu på ålderns höst vill han berätta sin sanning.
Allt tog sin början när han full av förväntan klev in genom porten till ett mellansvenskt universitet för att studera till psykolog. Studentlivet, umgänget i studentkorridoren och hans tafatta närmande till flickor utgör hans tillvaro under tre år, parallellt med intensiva studier om mänskligt beteende och tankar kring vetenskap, andlighet och moral.
Kan vetenskapen ge oss hela sanningen? Går det att förändra människor med vetenskapliga metoder? Finns det ett etiskt ansvar? Ensam på sitt rum och under långa löpturer går han på djupet med sina frågor. När det är dags för examensarbetet vet han precis hur han ska gå till väga. Trots hans handledares varningar.
För alla som engagerat sig i mannens fall kommer här den ingående bakgrunden till det vetenskapliga experiment som ledde till att såväl hans som andras liv förändrades. Hela historien börjar med en lätt beröring med en blek flicka i vit sommarklänning som han möter i universitetets entré den första dagen på terminen. Hon är öppningen till en magisk värld.