Bläddra

Flickan som dansade

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Flickan som dansade

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

 

Sara och hennes team får ett underligt mordfall att lösa. Affärsmannen Patrik Rönne hittas brutalt mördad på sitt kontor på Gyllenkroks allé i Lund. Inga spår finns på fyndplatsen, eller i hans hem. Det enda teknikerna hittar är en mobiltelefon. På den finns en film. På en dansande flicka och en kvinna.  

De går noga igenom Rönnes bakgrund och affärer, men hittar inga oegentligheter. Det råder dock ingen brist på rykten, rykten som säger dem att Rönne inte var en särskilt trevlig man, och särskilt inte mot kvinnor. Sara blir alltmer övertygad om att mordet på Rönne skett på grund av en kärleksrelation, och det blir viktigt för dem att få kontakt med kvinnan på filmen. När de hittar henne menar hon dock att hon inte haft en relation med Rönne, och att filmen inte föreställer henne.  

Utredningen står och stampar, men så får de höra om en flicka som börjat bete sig märkligt i skolan, och vars mentor har anmält skador till socialtjänsten. Flickan är densamma som på filmen.

 

Flickan som dansade är den sjunde fristående delen i Cecilia Sahlströms serie om poliskommissarie Sara Vallén på Polisen i Lund.