Bläddra

Flickan som lekte med elden (lättläst)

Kategorier: Deckare Skönlitteratur

Flickan som lekte med elden (lättläst)

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här
Mikael Blomkvist, journalist på tidningen Millennium, har fått uppgifter om en omfattande sexhandel. Flera av de utpekade har höga positioner i samhället.Men när de två som jobbar med artikeln hittas brutalt mördade riktas misstankarna snabbt mot Lisbeth Salander. Hon har just återvänt till Sverige efter en tid utomlands, och verkar inte ha något alibi. Däremot har hon goda skäl att hämnas oförrätter i det förflutna.Salander - en underdog som tagit världen med storm.

Med Millennium har Stieg Larsson skapat inte bara en internationell boksuccé utan också en kvinnlig hjältinna som slagit världen med häpnad. Lisbeth Salander lämnar ingen oberörd.

Med sin skarpa hjärna och sin trasiga inre har Lisbeth Salander blivit en underdog som fortsätter göra avtryck på alla hon möter. Och nu finns chans för ännu fler läsare att lära känna henne när Flickan som lekte med elden ges ut i lättläst version, skickligt bearbetad av Tomas Dömstedt.

Det här är en bearbetad version av Flickan som lekte med elden, andra delen i Stieg Larssons internationellt framgångsrika succéserie Millennium.

BTJ:s recension av Män som hatar kvinnor, lättläst version:

” Berättelsen har genomgående korta, lättsamma kapitel och högt tempo.”

Staffan Engstrand, BTJ-häfte nr 17/2020

Stieg Larsson avled hastigt 2004 och hann inte själv uppleva hur miljontals läsare tagit Blomkvist och Salander till sina hjärtan. Den första boken i succéserien har sålt i 100 miljoner exemplar världen över, på otaliga språk. Böckerna har filmatiserats flera gånger.

Boken finns även som e-bok och digital ljudbok.