Bläddra

Före vår tid – Boken om Grön Ungdoms historia

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Före vår tid – Boken om Grön Ungdoms historia

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Sollentuna 1986. Några ungdomar i Miljöpartiet har bestämt sig. De ska skapa ett ungdomsförbund.

Redan från början var Grön Ungdom före sin tid och har kämpat för klimatet, flyktingar, miljön, feminism och rättvisa långt innan det övriga samhället vaknat. Under åren har Grön Ungdom haft stor påverkan på svensk politik genom skarp argumentation, uppseendeväckande kampanjer och oförglömliga politiska förslag.

Den här boken är för dig som vill lära dig mer om svensk politik och finna mod i att vi kämpar tillsammans. Den tar med dig på en resa genom åren, politiken, skratten, kampen och den livslånga vänskapen. Essäerna i boken är personliga berättelser skrivna av flera av de som har präglat förbundets politik och varvas med anekdoter och många bilder som visar Grön Ungdom inifrån. Bokens redaktörer är de tidigare språkrören Magda Rasmusson och Hanna Lidström.

Essäerna är skrivna av Hanna Lidström, Peter Bodach-Söderström, Paula Richter, Per Ängquist, Ulf Holm, Yvonne Ruwaida, Maria Wetterstrand, Niclas Malmberg, Gustav Fridolin, Zaida Catalán, Helena Leander, Ellinor Scheffer, Maria Ferm, Jakop Dalunde, Christian Valtersson, Anders Schröder, Linnea Risinger, Magda Rasmusson, Lorentz Tovatt, Sandra Fogelberg och Aida Badeli Rohani.