Bläddra

Gå till vårdcentralen

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Gå till vårdcentralen

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Tim har hög feber och rejält ont i halsen. Han har bokat en tid på vårdcentralen. En doktor undersöker honom och en sköterska tar prover. Det visar sig att Tim har halsfluss. Han får ett recept på antibiotika och ett gott råd av doktorn, som han inte tvekar att följa!

Författaren och sfi-läraren Eva Thors Rudvall skriver Sveriges kanske mest lättlästa böcker. Fotoboksserien ”Gå till …” tar med läsaren till bland annat biblioteket, skogen och tågstationen. Både begripligheten och användbarheten är viktiga aspekter i böckerna. I den senaste boken Gå till vårdcentralen får vi följa med Tim på ett läkarbesök. Varje uppslag illustreras med foton på begrepp med koppling till texten. Med fotografier kan begripligheten öka ytterligare, och böckerna kan vara lättare att förstå genom att bilderna är tydligare. Böckerna innehåller mycket dialog och uppmuntrar till samtal och muntliga diskussioner.

Boken finns även som e-bok, som digital ljudbok och som Daisy.

Sagt om en tidigare bok i serien: ”En utmärkt bok som lyckas förena en enkel berättelse med intresse för språk och svenskt vardagsliv.” Helene Ehriander/BTJ om boken Gå till tågstationen.