Bläddra

Gåvan att vara till : om att förlåta, leva på hoppet och skapa mirakel

Kategorier: Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Gåvan att vara till : om att förlåta, leva på hoppet och skapa mirakel

Kategorier: Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här
Vägen till fridfullhet finns i att bli en modern mystiker, säger Marianne Williamson i Gåvan att vara till. Den moderna mystikern ser och känner att "allt har kontakt med alltet" och "varje problem är en andlig fråga", från att begrunda olyckshändelser till Mellanöstern-konflikten. Läsaren kan till och med andligen omvandla kön till biltvätten, därför att "varje människa i kön är någon vi kan lyckliggöra".
Marianne Williamson tar ner de flesta andliga frågeställningar på jorden och avdramatiserar dem. Vad har din andliga övertygelse att göra med bilköer, stress på jobbet, läsning av morgontidningen eller att gräla med din käraste? Allt, enligt Marianne Williamson. Det är vår livshållning i vardagen som bestämmer hur vi själva formas och hur andra ser oss. Vare sig man är buddhist eller muslim, kristen eller jude är det just i det ögonblick då dottern blir petad ur konståkningsskolan eller simskolan eller när vår bästa vän får vårt eget drömjobb, eller när ens affärsinstinkt talar om att kollegan framför oss på styrelsemötet borde hållas kort - det är då vi testas och bygger upp vår tillit.
Med en hoppfull inställning och en uppmaning att förlåta oförrätter, genom att visa hur vi kan högtidlighålla och omvandla de allra obetydligaste händelser till mirakler, hjälper oss Marianne Williamson med löfte om styrka och nåd, att hitta en helig förankring på fast grund.
Var vi än befinner oss eller vad vi än sysslar med finns alltid möjligheten att känna lycka och att ge vår innersta gåva. Både små och stora svårigheter i vardagen utmanar oss att öppna vårt hjärta och sinne. Och i denna samtidens elfte timma lär oss Marianne Williamson att ta steget in i stormens öga och öppnas till själens oändliga hav.