Bläddra

Gotländska sommarhus

Kategorier: Arkitektur Arkitektur: bostadshus Konst
Köp här

Gotländska sommarhus

Kategorier: Arkitektur Arkitektur: bostadshus Konst
Köp här
Besök de gotländska sommarhusen vars inredningar snarare uttrycker personlighet än trend. Den ombyggda ladan som fått enorma fönster, det vitkalkade före detta svinhuset, bondgården som renoverats för sommarboende, de enkla strandbodarna och sommarhusen på Fårö.

Det här är en bok både för dem som redan har ett sommarhus men som vill inspireras till nya lösningar och för dem som drömmer om att skaffa ett sommarhus. Spännvidden är stor, alltifrån de enklare strandbodarna till de mer påkostade arkitektritade sommarhusen. Gemensamt för alla husen är dock att det handlar om personliga hem och inte i första hand om de trendriktiga. Det här är hus och inredningar att leva med.

Här finns också handfasta tips av experten inom olika områden – om vad man bör tänka på vid husköp och hur man bäst går tillväga vid renovering och tillbyggnad, om sommarträdgården och om gotländsk arkitektur.


Hans Rooth har tidigare arbetat som koordinations- och konceptchef för Åhléns. Han har också varit produktansvarig för klädmärket Marc O'Polo och har varit koordinatör och inköpare för varuhuset NK.

Lage Stone har skrivit flera böcker om heminredning. Han har tidigare varit fackredaktör på tidningen Sköna Hem och har arbetat för flera andra av Bonniers månadstidningar.