Bläddra

Gudar och hjältar i nordisk mytologi

Kategorier: Filosofi och religion Fornnordisk religion och mytologi Forntida religioner och mytologier Religion och tro
Köp här

Gudar och hjältar i nordisk mytologi

Kategorier: Filosofi och religion Fornnordisk religion och mytologi Forntida religioner och mytologier Religion och tro
Köp här
"En mycket bra bok... Också vi vuxna dras snabbt in i sagornas värld och fascineras av gudarnas besvärliga livsöden." Bibliotekstjänst
De nordiska gudarnas och hjältarnas äventyr!

På vikingatiden, i nordisk mytologi, skapades världen av den döde jätten Ymers kropp och hans skalle blev himlavalv. De överlevande jättarna fick bo i Jotunheim medan gudarna, asarna, höll till i Asgård. Oden, som var en av de som dödade Ymer, var gudafadern och Frigg var modern.

Här berättas de gamla sagorna om vikingarnas gudar, hjältar och jättar på ett levande och underhållande sätt. Otroliga berättelser växer fram och illustreras av fantastiska bilder.

Vi får veta hur de första människorna Ask och Embla blev till, hur åskguden Tor fick sin hammare och vi får följa med på flera av Lokes äventyr i Asgård och Jotunheim. Här möter vi även t.ex. den vackra och gode guden Balder, fruktbarhetsgudinnan Freja, kärlekens och kunskapens gudinna Idun och nornorna - ödesgudinnorna som sitter vid Yggdrasils rötter och spinner världens öde.

Det finns rysliga varelser som Fenrisulven och Midgårdsormen. Och katastrofen Ragnarök - vad hände vid gudarnas domedag?

En bok för hela familjen som ger möjlighet att uppleva asarnas guldålder och följa dem genom glädje och sorg fram till Ragnarök.

I bokens inledning berättar professor emeritus Lars Lönnroth om bakgrunden till den nordiska mytologins sagor.

Den italienske konstnären GIOVANNI CASELLI har gjort både illustrationerna i färg och bilderna i svartvitt. Han har även gjort illustrationerna till Grekisk mytologi gudar, hjältar & monster.