Bläddra

Guldmakaren ; Häxmästaren : Homandeckare i 1700-talsmiljö

Kategorier: Deckare Historiska deckare Skönlitteratur
Köp här

Guldmakaren ; Häxmästaren : Homandeckare i 1700-talsmiljö

Kategorier: Deckare Historiska deckare Skönlitteratur
Köp här

GULDMAKAREN

Vem har mördat alkemisten och kungens guldmakare i Drottningholms slottspark? Var motivet girighet eller fanns en koppling till sammansvärjningen mot Gustav III:s liv som vävs allt tätare?    Scenen är Drottningholms slott och Gustav III:s hov. Kungen själv är en av huvudaktörerna liksom hans gunstling Gustav Mauritz Armfelt, den vackra Magdalena Rudenschöld och Axel von Fersen. Men bland skuggorna bidar Anckarström.    Johan Sebastian Homan, hovpredikant trots sina unga år, kommer i vägen för de sammansvurna och måste bort. Han kämpar för sin upprättelse och för att rädda kungens liv.

"Mårtenson är grundligt lärd både i den mera vanliga historien och inom kulturhistoriens inte sällan udda områden. Han är välkommen tillbaka med flera böcker om Johan Sebastian." Upsala Nya Tidning

HÄXMÄSTAREN

Johan Sebastian Homan drogs in i intrigerna kring Gustav III som ledde till kungens död. Han försökte stoppa attentatet på operan men misslyckades. Obekväm för mäktiga makthavare döms han för landsförräderi till livstids förvisning på den svenska kolonin S:t Barthélemy.    På den soldränkta ön i Karibiska havet väntar nya äventyr. Pirater kryssar i farvattnen, voodootrummornas dunkande fyller natten. Västindiska kompaniets högste styresman mördas och Johan Sebastian blir syndabocken.    Med elegans och spiritualitet målas ett färgskimrande skede i Sveriges historia upp som bakgrund till en spännande och dramatisk kriminalgåta.

"En underhållande och spännande och i många stycken bildande bok." Vestmanlands Läns Tidning