Bläddra

Hamnet

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Hamnet

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Enastående roman om familj, förlust och historien bakom Hamlet

I 1500-talets England förälskar sig en fattig latinlärare i den excentriska Agnes. Hon vandrar runt på familjeägorna med en falk på axeln och är lika fruktad som eftertraktad för sina kunskaper om läkeväxter. Mötet leder till äktenskap, de flyttar till Stratford och får tre barn: dottern Susanna och tvillingarna Hamnet och Judith.  

Agnes går in i rollen som omsorgsfull mor och fru, samtidigt som hennes mans författar­karriär börjar ta fart och pesten härjar runt om i landet.

När hans tvillingsyster blir svårt sjuk är det den elvaåriga Hamnet som ger sig ut för att hämta hjälp. Men tragiskt nog är det istället han själv som dör. Fyra år senare skriver hans far tragedin Hamlet.  

Hamnet är en hypnotisk bladvändare om de händelser som inspirerade William Shakespeares mästerverk Hamlet. Det är ett rörande porträtt av ett äktenskap och det starka bandet mellan tvillingsyskon, och en förkrossande gestaltning av en familj härjad av sorg och förlust.  

"En hisnande, rörande studie i sorg ... O Farrell är helt enkelt enastående." - The Guardian  

Maggie O Farrell är den kritikerrosade författaren bakom bästsäljare som Ett hjärtslag från döden och Sommaren utan regnHamnet är hennes nionde  roman redan tokhyllad och nominerad till Women s Prize for Fiction 2020.