Bläddra

Hannas nattbok

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Hannas nattbok

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Dumpad. Utan förklaring. Hur tacklar man det? I dagboksform, fast på natten, skriver Hanna om sin förtvivlan och förvirring när bästisen sedan dagistiden utan förvarning "gjort slut". En rapp skildring med mycket humor och värme och en exakt tonträff som gör det lätt att känna igen tonårstidens våndor.

Mitt under skolavslutningen får Hanna ett sms från bästisen Matte där det står: ”Jag vill aldrig prata med dig mer.” och sedan: ”Fatta! Ring ALDRIG! Du finns inte.” Hon är helt chockad och förstår inte vad hon gjort. Och eftersom Matte brutit all kontakt kan hon inte heller få någon förklaring. Nätterna igenom ligger hon sömnlös och går igenom allt som hänt. Visst hade de kul ihop! Men hurdan är Matte egentligen? Och hurdan är hon själv? Vem är hon? Som tur är har Hanna sin mysige lillebror och som tur är träffar hon en ny kompis som får henne att tro mera på sig själv, så att hon får kraft och mod att ta tag i situationen och stå på egna ben.

En fortsättning är planerad. Marie Oskarsson är frilansjournalist, tidigare på amelia, och bosatt i Göteborg. Hon har hos oss givit ut de uppskattade och roliga faktaberättelserna Bläckfiskresan, Vulkanexpeditionen, Snöstormseländet och Kärleksgåtan. Hon är också aktuell med en ny bilderboksserie, en pendang till Halvan-böckerna, fast nu mer för små tjejer.