Bläddra

Hans och Greta

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Hans och Greta

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
Nu kommer bröderna Grimms tolkning av den klassiska folksagan Hans och Greta med fantastiska illustrationer av Gunna Grähs, och med en text som anpassats efter dagens språk utan att tappa sin ursprungliga karaktär.

Hans och Greta luras ut i skogen av sin elaka styvmor. Familjen svälter och hennes lösning på problemet är att barnen lämnas åt sitt öde. Första gången lyckas barnen hitta hem igen med hjälp av vita stenar som de släppt efter sig längs vägen. Andra gången lämnar de brödsmulor, men dessa äts upp av fåglar och barnen är hopplöst vilse. De vandrar runt i skogen i jakt på mat och kommer till slut fram till ett hus av bröd. En gammal dam bor i huset och det visar sig vara en hemsk häxa som sätter dem i bur. Där ska Hans och Greta få äta upp sig i väntan på grytan. Men med list och mod lyckas de ta sig fria från häxan och hittar så småningom hem till sin pappa igen.

GUNNA GRÄHS är prisbelönt illustratör och författare med en gedigen lista av barnböcker på sin meritlista. Hon ritar även satirteckningar och serier för vuxna. Hennes illustrationer och skämtteckningar har också publicerats i tidningar som Kamratposten och Aftonbladet.