Bläddra

Hästmannen

Kategorier: Agronomi och lantbruk Biografi: allmänt Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
Köp här

Hästmannen

Kategorier: Agronomi och lantbruk Biografi: allmänt Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
Köp här
Stig-Anders lever ensam på familjegården i Råskog på det småländska höglandet. Han gör saker på sitt eget vis så som han lärt sig av sina förfäder. Traktorer och maskiner med förbränningsmotorer förkastas.

Flickera , hans tre älskade ardennerhästar, är hans ögonstenar. Utan dem skulle livet vara meningslöst. Men gång på gång får han dras med anmälningar från människor som har svårt att förstå sig på hans unika sätt att leva. Stig-Anders med sitt enkla sätt att leva upplevs ibland som ett hot av moderna människor.
En trogen vän som alltid stått på Stig-Anders sida är den hästglada flickan Madeleine, som redan som barn kommit och hjälpt honom på hans gård.

Stig-Anders lever ett liv i en enkelhet som få i Sverige idag känner igen, men som allt fler fascineras av. En längtan efter ursprung? En förtjusning och en vånda inför det ovanliga? En fascination av den som vågar leva livet annorlunda och inte tappat kontakten med naturen? Kanske är det förklaringen till att filmen Hästmannen med samma filmare som bokens författare och fotograf blivit både kritikerrosad och nått svenskt tittarrekord i dokumentärgenren. Filmen Hästmannen blev guldbaggenominerad för Bästa foto.

I boken får du inte bara lära känna Stig-Anders i hans liv med djuren på gården. Du får också följa med honom på en omvandlande resa till de fina salongerna i huvudstaden och till ett kändisskap han knappast väntat sig.

Läs mer: www.hastmannen.com

Sagt om boken:
... hisnande vackra bilder.
Göteborgs-Posten

Som en uppfiskande storm från en annan tid påminner [Hästmannen] oss stressade 2000-talsmänniskor om livets bestående ting.
Dagens Arbete

Tivelsutan väcks så mycken genuin vänskap och kärlek till huvudpersonen ...
Barometern

Gerdehags beskrivning av detta i lika delar härliga och sorgliga livsöde berättar tillräckligt mycket. Han gör det med en varm hand och en förvånansvärt vass penna. Bilderna kan näppeligen bli bättre.
Dan Rapp, Smålänningen

I mötet med Hästmannen och hans värld renrakas vår tids människor och våra värderingar och fram visas ansikten som har mer gemensamt än vad som skiljer olika yttre livsbetingelser åt.
Peter Hultsberg, Oskarshamns-Tidningen