Bläddra

Hela sanningen

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor

Hela sanningen

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor

När en student på ett universitet i Oxford anklagar en av professorerna för sexuella övergrepp tror kriminalkommissarie Adam Fawley sig veta hur händelsen gått till.

Men det visar sig att fallet inte är så okomplicerat som han först trott. De klassiska rollerna som offer och förövare är ombytta och den här gången är det en manlig rugbyspelare som blivit utsatt av sin kvinnliga professor. Både offret och förövaren har allt att förlora, ändå ljuger en av dem.

När en kvinna hittas mördad vid en järnvägsbro ger Fawley fallet högsta prioritet. Ända tills han inser att alla spår i jakten på mördaren pekar på honom själv. Snart befinner sig Fawley i häktet och för hans kollegor har mardrömmen bara börjat.  

CARA HUNTER är en brittisk författare bosatt i Oxford. Hon debuterade med den hyllade spänningsromanen Hemmets trygga vrå där hon för första gången introducerade oss för kriminalkommissarie Adam Fawley. Hela sanningen är den femte boken i serien om Adam Fawley.

Ur de hyllande recensionerna:

"Cara Hunter berättar 'Hela sanningen' med imponerande saklighet, så att bevisen pekar än hit, än dit och läsaren gång på gång byter position. Båda utredningarna letar sig fram bland indicier. Men räcker det för rättvisa domslut?" - Lotta Olsson, Dagens Nyheter, "Här är bästa deckarna just nu"

"Det är inte ofta som en deckare lyckas hålla mig i ett sådant järngrepp som 'Hela sanningen'. Det självklara visar sig plötsligt vara något helt annat och det går inte att andas ut förrän sista sidan. Om ens då." - Anna Mi Matzén, Barometern