Bläddra

Helix

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Helix

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Under den dekadenta ytan på kändisfesten döljer sig något mörkt och ondskefullt.

Första delen i Adrian Lind-serien, Helix, är inspirerad av Agatha Christies Mordet på Orientexpressen. Handlingen är flyttad till nutid, där tåget i Christies deckare har bytts ut mot ett lyxigt penthouse i det ena av de två Norra Tornen, och tågresan i originalet har i Helix blivit ett spektakulärt födelsedagsfirande i dagarna tre.

Det är vinter i Stockholm. Snön faller allt ymnigare utanför panoramafönstren i takvåningen i skyskrapan Helix. Societet och kändiselit är på väg för att delta i festligheterna. Ingen vill eller vågar missa årtiondets mest påkostade fest. Nöjesreportern Adrian Lind och hans bästa vän Valeria Rossi befinner sig mitt i händelsernas centrum. Men det är inte bara fest för Adrian. Han har en dold agenda.

En av kvällens stjärnor, en ung kvinnlig influencer, har delat kryptiska inlägg i sina sociala medier. Hon verkar psykiskt instabil. Adrian har via en nyhetskälla fått reda på att hon är försvunnen och att flertalet av gästerna på festen har anledning att önska livet ur henne. Var finns hon och vad har hänt? Och har någon verkligen gått så långt som att mörda?

I jakten på det stora scoopet gör Adrian och kollegorna på Nyhetsbladets redaktion allt för att avslöja sanningen innan festen är över.

Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist lärde känna varandra vintern 2019 då de flyttade in i samma bostadshus i nybyggda stadsdelen Hagastaden. En vänskap och idén till ett gemensamt skrivprojekt tog form. Nu kommer första delen i deras deckarserie om nöjesreportern Adrian Lind och hans parhäst, matkreatören Valeria Rossi.

"Helix ger oss något helt nytt på den svenska deckarscenen!" Camilla Läckberg

Alexandra Appelqvist debuterade 2017 med feelgoodsuccén Handboken för singlar på gränsen till nervsammanbrott och en tillhörande podcast. Hösten 2020 släpptes uppföljaren Konsten att svepa det halvfulla glaset. Alexandra är eventchef på ett techmediebolag. Benjamin Andrée är journalist, pr-konsult och innehållsproducent. Han har i flera år arbetat som nöjesreporter på Aftonbladet, som pressansvarig på Viaplay och varit kreativ chef på en av landets största eventbyråer. Benjamin är producent för några av Sveriges mest populära podcasts.