Bläddra

Hermelin : deckarmusen

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Hermelin : deckarmusen

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
En dag när den lilla musen Hermelin kilar förbi Offley Streets anslagstavla lägger han märke till att den är full av meddelanden: Doktor Parkers läsglasögon saknas, Lady Cumley-Plumleys värdefulla halsband är spårlöst försvunnet och lilla Emma Splotts nalle Bobo verkar också var borta. Så många saker som är försvunna, någon måste nosa reda på dem!

Hermelin får snart upp vittringen och lyckas i största hemlighet spåra flera av de förlorade ägodelarna. På maskinskrivna lappar lämnar han sedan ledtrådar var sakerna går att hitta. Människorna på Offley Street jublar och vill absolut fira sin hjälte Hermelin. Vem han nu än är, det spelar ingen större roll. Men stämmer det verkligen ?

Hermelin Deckarmusen är inte bara en charmig deckarhistoria fullproppad med roliga detaljer och smarta ledtrådar, utan också en hjärtevärmande berättelse om allas vår längtan efter att få vara med och höra till.

Mini Grey föddes i mitten av 1960-talet på en parkeringsplats i just en Mini, växte upp i Wales, studerade i Brighton och bor numera i Oxford med sin familj. Till en början arbetade hon med teaterdesign och som lärare. Mini Grey debuterade 2002 med sin första bilderbok Egg Dropoch har sedan dess skrivit och illustrerat ett tiotal böcker. Hon har även illustrerat åt andra författare. Mini Grey har nominerats till och även fått en rad fina priser, bland andra Kate Greenaway Medaljen, de britiska bibliotekariernas pris.