Bläddra

Hoppet : jumpin´ jack az

Köp här

Hoppet : jumpin´ jack az

Köp här

Azad drömmer om att bli världsmästare i höjdhopp. Han är som vilken 12-åring som helst, tills han en dag brutalt tvingas lämna sin barndom, sitt land och hela sin trygghet. Sviken av dem han älskar allra mest.

Hoppet handlar om en pojkes flykt till Europa och om hur han och hans brorblir gisslan i Sverige som barn i en annan familj. Trots att Azad är ensam i världen, snärjd av lögner och med ett tungt ansvar för sin bror, är det en hoppfull historia. Den visar på att trotsvuxenvärldens svek, trots att allt runtomkring rasar, finns det alltid glädje, kärlek och en väg ut. Om man bara vågar se och tro på sig själv, och på att allt är möjligt. Tro på att det ultimata hoppet till och med kan återförena en familj.

Hoppet är en rolig bok om hur fel och otroligt pinsamt det kan bli närallt är nytt och man dessutom ska låtsas vara en annan yngre person. Det är en bok om empati, och om att vi måste hjälpas åt. Omatt man alltid måste kämpa för rätten att få vara den man är, både i det stora sammanhanget och innanför hemmets stängda dörr.

Den 9:e februari 2007 hade filmen Hoppet premiär. Moni har skrivit både filmmanus och bok. I slutet av april vann filmen Hoppet publikens hjärtan vid den 10:e barnfilmsfestivalen i Kristiansand. Hoppet erhöll hela fem priser, tre norske och två internationella, bland annat Toyapriset och Ludipriset som bägge går till publikens favoritfilm.

Ålder: 912 år