Bläddra

I lejonets tid

Köp här

I lejonets tid

Köp här

En mängd böcker har skrivits om regalskeppet Vasa men ingen mäktigare än I Lejonets tid.«Martin Stugart, Dagens Nyheter

Den 10 augusti 1628 gör regalskeppet Vasa sin första och sista seglats. Den varar i en knapp timme. 333 år senare bärgas det välbevarade skeppet och blir en av världens främsta sevärdheter.

Detta är den största och mest generösa bok som någonsin gjorts om Vasa och den tid då stormakten Sverige föddes. Fram ur 1600-talets dunkel träder den styvsinta fru Brita Bååt som säljer ekar till skeppsbygget. Thomas Dansare stjäl och förför huvudstadens flickor, medan amiral Fleming ror runt ute på södra Östersjön och bjuder på citronsaft för att bota sjömännens skörbjugg. Kungen, Gustav II Adolf, är så ivrig i sitt krigande att han tar varje tillfälle att lära sin omgivning att slåss. Men han är också i högsta grad en samhällsbyggare, som tillsammans med Axel Oxenstierna ligger grunden till vår tids Sverige. Boken finns även i en engelsk utgåva, Glorious Vasa, liksom i en tysk, Die Vasa.

»...ett mästerverk i bild och text...«Nyhetsmorgon, TV4»Fantastiskt vacker - väldigt skojig att läsa.«Qina Hermansson, Radio Stockholm P4»En mängd böcker har skrivits om regalskeppet Vasa men ingen mäktigare än I Lejonets tid.«Martin Stugart, Dagens Nyheter