Bläddra

I ur och skur med hensytt : sy höst- och vinterkläder för barn att vara barn i + mönsterark

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid Sömnad Sömnad och handarbete

I ur och skur med hensytt : sy höst- och vinterkläder för barn att vara barn i + mönsterark

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid Sömnad Sömnad och handarbete
Köp här

Sömnadsprofilerna Malin Karlsson och Anna Markay har gjort det igen! Ett halvår efter att skaparduons första mönsterbok Hensytt: Sy lekfulla kläder för barn att vara barn i gjort succé i syvärlden kommer nu uppföljaren I ur och skur med Hensytt .

Denna gång ligger fokus på sömnad av höst- och vinterkläder för barn, men beroende på tygval kan alla plagg användas året runt. Boken innehåller så många som 28 olika lekfulla, praktiska och bekväma modeller, samtliga i storlek 74-152. Med boken följer två mönsterark i fullskala.

Som vanligt är Hensytts ledord mönster som låter barn vara just barn - att plaggen tål att lekas, klättras, smygas, mysas och busas i. Att de är sköna och praktiska, men ändå följer tidens mode. Och att de i så stor utsträckning som möjligt kan användas oavsett kön.

Utöver tydliga och pedagogiska sömnadsbeskrivningar hittar du också en utförlig tyg- och sömnadsguide. Här beskrivs material och tekniker för sömnad av höst- och vinterkläder steg för steg i ord och bild. Boken är ett riktigt praktverk för såväl nybörjaren som för den mer inbitna syfantasten!

I ur och skur med Hensytt är den andra sömnadsboken i Hensytt-serien. Följ oss gärna i sociala medier under @hensytt och #hensytt för mer lekfull och färgsprakande inspiration!

Sagt om boken:

Boken inleds med storleksguide, begreppsförklaring och en sy-ordlista. Det är dessa extradelar, utöver sömnadsbeskrivningarna, som lyfter boken och som effektivt avdramatiserar klädsömnaden. Det är inte svårt att sy när man får göra det tillsammans med Markay och Karlsson, tydliga instruktioner tillsammans med utritade mönsterdelar och tygrekommendationer gör att inga plagg känns särskilt svåra. Dessutom finns hjälpkapitlet, där de mer avancerade sysakerna gås igenom grundligt. Alla kläderna känns användbara och går dessutom att variera och anpassa. Detta är en sybok för alla som vill sy barnkläder, oavsett hur mycket erfarenhet man har sen innan vill man sy höst- och vinterkläder till barn är detta helt rätt bok.

                                                                                                                              Frida Jönsson, betyg 4 av 5, BTJ-häftet nr 21, 2022.