Bläddra

Ilja

Kategorier: Fantasy Skönlitteratur
Köp här

Ilja

Kategorier: Fantasy Skönlitteratur
Köp här
Ilja känner inte längre igen sin man. Ända sedan det stora kriget är han som förbytt. Kärleksfulla smekningar och ord har förvandlats till slag och förnedringar.
En natt fattar deras hus eld och trots deras försök går elden inte att få under kontroll. Ilja blir lämnad ensam kvar bland lågorna och inväntar döden med sorg i hjärtat.
När hon mirakulöst finner sig själv ute ur huset vid byns utkant ser hon sin chans. Under morgonen som gryr ger hon sig av in i skogen istället för ner till byn. Hon är inställd på att skapa sig ett nytt liv men snart stöter hon på svårigheter: Någon eller något är henn i hälarna. Något som vill henne ont. Har hon gått ur askan i elden ...

Ingela Persson är uppvuxen i en jämtlänsk by vilket man förnimmer när man läser Ilja, hennes första bok, där man finner ett målande och lättflytande språk. Att Ingela har hämtat sin inspiration från de djupa skogarna i sin hembygd råder det inget tvivel om. Redan som 12 åring var Ingela en av de 29 bästa i en novelltävling anornad av Funtasie Club.