Bläddra

Ina och trädandarna

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år

Ina och trädandarna

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Ina kan inte koncentrera sig på mattelektionen. Alla andra vet vad de ska göra, men hon får ingenting gjort. När det äntligen blir rast, går hon till sin träddunge på skolgården. Där bor hennes vänner, de tre trädandarna Vide, Hassel och Syren. De pratar ett eget, hemligt trädande-språk och tycker väldigt mycket om att få presenter. Men pärlorna som Ina har med sig går inte att fördela jämnt. Och det måste vara rättvist. Faktiskt!

Tillsammans ger sig Ina och trädandarna ut på äventyr för att leta skatter, lika många till varje trädande: tre pärlor, sex kastanjeskal, nio smultron, tolv sniglar... Ina simmar för att plocka femton näckrosor och efter en vild flottfärd kommer de ända till havet. När de tre trädandarna till slut somnar under trettion stjärnor går Ina tillbaka in i klassrummet. Och matematiken känns plötsligt mycket enklare.

I Ina och trädandarna tar Ina hjälp av sin fantasi och naturens skatter när hon kämpar med att förstå treans gångertabell. En berättelse för den som behöver hjälp med att knyta ihop matematikens abstrakta tänkande med sådant som går att ta på. Eller för den som gillar äventyr och helt enkelt tycker om att räkna saker.

Ina och trädandarna är resultatet av ett unikt samarbete mellan Jessika Berglund och Caroline Röstlund, där båda tillsammans har gjort bilderna och skrivit texten.

Miljömärkt med Svanen och FSC.