Bläddra

Ingen pratar om det här

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: allmänt Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Ingen pratar om det här

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: allmänt Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Nominerad till Bookerpriset!

En kvinna som blivit känd genom sina virala inlägg på sociala medier åker jorden runt för att träffa sina dyrkande fans, helt och hållet uppslukad av internet eller som hon benämner det: portalen. Är vi i helvetet? frågar personerna i portalen varandra. Kommer vi bara fortsätta såhär tills vi dör?

Plötsligt tränger två meddelanden från hennes mamma igenom hinnan: Nåt har gått fel, och Hur fort kan du komma hit? Medan det verkliga livet krockar med den alltmer barocka portalen konfronterar kvinnan en värld som både verkar innehålla ett överflöd av bevis på att det finns godhet, empati, och rättvisa i universum, och svämma över av stöd för motsatsen.

Ingen pratar om det här är lika mycket ett kärleksbrev till det ändlösa scrollandet som en gripande samtidsbetraktelse över kärlek, språk och mänsklig samhörighet, från en av vår tids mest originella röster.

--

Patricia Lockwood, »twitters hovpoet«, föddes i en husvagn i Fort Wayne, Indiana och växte upp i alla de sämsta städerna i Mellanvästern. Hon har tidigare gett ut två diktsamlingar och en självbiografi, och skriver regelbundet för London Review of Books.

Helena Fagertun växte upp i Skråmträsk, Västerbotten och är verksam som redaktör och översättare. Hon har tidigare översatt bland andra Sally Rooney, Kate Zambreno och Mary MacLane till svenska.

--

»Jag beundrar och älskar den här boken. Patricia Lockwood är fullständigt unik.« Sally Rooney

»Att läsa Patricia Lockwood är som att titta in i ett kalejdoskop tillverkat av en retsam magiker världen har plötsligt ordnats om i fragment som är kosmiska, förunderliga, förnedrande och profana. Ingen pratar om det här är en fängslande, ojämförlig roman, omskakande och full av liv.« Jia Tolentino