Bläddra

Innan döden kom

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Innan döden kom

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Innan döden kom är en laddad roman som handlar om de händelser som ledde fram till ett chockerande mord.

Det brutala och oförklarliga mordet på den tillförordnade polisinspektören Thomas Lynleys hustru har chockerat New Scotland Yard och man letar förtvivlat efter svar på hur det kunde hända. Nästan ännu mer upprörande är att det tydligen var en tolvårig pojke som avlossade skottet. Vem är han? Varifrån kom han? Vilka omständigheter ledde fram till denna sista desperata handling?
Historien börjar i andra änden av London, i den invandrartäta stadsdelen North Kensington, hos tre så gott som föräldralösa barn. Den äldsta, femtonåriga Ness, kastar sig rakt ut i elände så fort hennes högklackade stövlar kan bära henne. Det tvingar mellanbarnet, Joel, att ta stort ansvar för den yngste, Toby. Och även om ingen riktigt vill tala om det märker ändå alla att något inte är riktigt som det ska vara med Toby.
Det dröjer inte länge förrän man förstår att också Joel har problem. Ett lokalt gäng börjar trakassera honom och uppträda hotfullt mot hans bror. För att skydda sin familj tvingas Joel till slut ingå ett avtal med djävulen – något som för honom hela vägen till Thomas Lynleys tröskel.

”Bäst är författaren när hon ledigt diskuterar expertrön, förmedlar spetskunskap om t.ex. snickarnas utmaningar eller frågar sig hur många nätter fältmarskalken Nils Bielke egentligen fick sova i sin magnifika paradsäng.”
Birgitta Rubin, Dagens Nyheter

”En bok som skulle pryda vilket salongsbord som helst, men som sannolikt kommer att bli en av de mest tummade böckerna i en kulturintresserads referens-bibliotek.”
Göran Hassler, Kulturens VärldJane Fredlund är konsthistoriker och journalist. Hon medarbetar i Antik & Auktion med flera tidskrifter och har skrivit en rad böcker om antikviteter samt har medverkat som antikexpert i Go´kväll i SVT2.Omslag Lottie Hallqvist
256 sidor
Utkommer april
Format 190x225
Rikt ill. i färg
Kartonnage
ISBN 978-91-518-4987-4