Bläddra

Inred med marin inspiration : så fixar du strandnära stilen – en idébok

Kategorier: Heminredning Livsstil och stilguider Livsstil, hobby och fritid

Inred med marin inspiration : så fixar du strandnära stilen – en idébok

Kategorier: Heminredning Livsstil och stilguider Livsstil, hobby och fritid
Köp här

I den här boken är det inredningsdetaljer som fått smak av saltstänkta vågor som står i centrum. Anna Örnberg fortsätter att arbeta med naturliga material – men nu finns det en marin stämning i bilderna och material med havsnära anknytning som stenar, drivved, rep, rotting, snäckor, bomullstyg och sjökort och kartor.

Marint är en evigt klassisk och återkommande stil med en bred målgrupp, den passar lika bra i en våning i stan som i sommarhuset. Stilen präglas också av ljusa färger på väggar och textilier och gärna mörkare träslag på möblerna som för tankarna till tjärade skepp. Stilen är lätt att kombinera med vår egen skärgårdsstil – och alla årstider trivs lika bra i den här miljön!

Precis som i Annas tidigare succéböcker är utbudet varierat. Boken innehåller både lite mer omfattande projekt, som att snickra sköna utemöbler själv, måla och sy men också små enkla dekortips, snabbfixade idéer för att fånga den marina stilen. Exempelvis: Rep och tross i inredningen, sjökort och kartor att göra spännande dekorationer av, kuddar och lapptäcken av jeanstyger och gamla herrskjortor, signalflaggor som motiv, festdukat vid kusten. Färgskalan är den klassiska med marinblått, rött och vitt men drar även åt ljusa, lätta färger som turkost, sjögrönt och beige. Hur man skapar härlig julstämning med den här stilen som bas kommer också att finnas med. Allt i Anna Örnbergs lekfulla och omisskännliga stil.

Här finns inspirerande idéer och interiörer som garanterat kommer att sätta igång din fantasi och skaparlust.

Med sina handfasta råd, konkreta tips och och beskrivningar på både små och stora projekt är detta den perfekta boken för dig som vill skapa fint med marint hemma.