Bläddra

Irrvägar

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur

Irrvägar

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

På sin femtionde födelsedag hamnar Malmöpolisen Rakel Vrede i en situation som hon aldrig kunnat föreställa sig. Just som hon själv befinner sig i området inträffar en explosion vid stadens största kyrka, Sankt Petri. Målet för attentatet är ett möte mellan judar, muslimer och medlemmar ur Svenska Kyrkan. Att utredningen kommer ske långt över Rakels huvud förstår hon direkt, men det dröjer inte länge förrän ett mystiskt mordfall landar på hennes skrivbord. En ung syrisk man har skjutits till döds i en park - och han visar sig snart ha en koppling till den imam som dödats i sprängningen. Kan mordet rentav ha något med terrordådet att göra?

Att behöva arbeta tillsammans med andra människor är en utmaning för Rakel. Att tvingas göra det med Säpo i hasorna är etter värre. Och ju djupare in i utredningen hon kommer, desto säkrare blir hon på att det är något med de två fallen som inte stämmer. Kan hon verkligen lita på kollegorna vid säkerhetspolisen? Och kommer någon att tro henne om hon ger sina tvivel till känna?

Irrvägar är första delen i serien om Malmöpolisen Rakel Vrede.

Cecilia Sahlström, född 1960, är en svensk författare och föreläsare med stundande internationell framgång bosatt i Lund. Flera av hennes tidigare utgivna böcker, där bland serien om kommissarie Sara Vallén, har blivit upplockad för översättning med kommande utgivning på bland annat engelska, tyska och spanska. Sahlström har 20 års erfarenhet inom polisyrket och hennes expertis har lagt grunden för hennes böcker, som har hyllats för dess autentiska skildringar av polisutredningar.