Bläddra

Iskall mördare

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor

Iskall mördare

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här
Max Benson är polis i en liten stad där det nästan aldrig händer något. En ovanligt kall försommarvecka är det som vanligt ganska enkla fall: Det är en generator som försvunnit, ett inbrott i en sommarstuga, och en man som är saknad. Men så hittas ett nedfryst lik i ett dike, och det visar sig att allt som hänt under veckan har något med liket att göra. Max tar itu med fallet, och hittar flera misstänkta.

Iskyla och humor i Max Bensons andra fall

Polisen Max Benson jobbade många år i en storstad. För att få en lugnare tillvaro flyttade hon till en liten stad med få brott. Men det blev inte riktigt som hon tänkt sig. Hon har redan löst sitt första mord, och nu har hon fått ytterligare ett mord på sitt bord.

Iskall mördare är den andra boken i serien Ett Max Benson-fall. Det är spännande böcker som även innehåller lite humor. Kanadensiska författaren John Lawrence Reynolds har skrivit nästan 30 böcker, både skönlitterära och faktaböcker. Han har fått många utmärkelser, och två av hans romaner har vunnit det prestigefyllda Arthur Ellis Award. John bor i Burlington med sin fru Judy.

Sagt om första boken i serien: ”Spänningen förtätas successivt genom boken. Den kronologiska intrigens förlopp späckas med tillbakablickar som finurligt förskjuter berättelsens förutsättningar så att läsaren till sist varken vet ut eller in. Det första mordet är suggestiv mysläsning från första till sista sidan.” Kristofer Flensmarck, BTJ

Den här boken finns också på engelska (Murder Below Zero).

Boken finns även som e-bok och som digital ljudbok.