Bläddra

Jag går runt och samlar in min trädgård för natten

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Modern och samtida poesi Poesi
Köp här

Jag går runt och samlar in min trädgård för natten

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Modern och samtida poesi Poesi
Köp här

Jag går runt och samlar in min trädgård för natten är Marie Lundquist debut från 1992, här i ny utgåva på N/L:s poesibibliotek, med förord av poeten och litteraturkritikern Göran Sommardal. 

"Marie Lundquists speciella sätt att bevandra och beskriva livserfarenheterna tar ofta form av en existentiell satir som samtidigt skapar utrymme för sinnlighetens omedelbara uttryck. Det är en dikt som aldrig urartar till ramaskri eller låter sig förädla till stilkonst. Även om dikterna i samlingen skiftar karaktär, från det korta aforistiska tilltalet, emellanåt öppet monologiska, till de mer berättande texterna, hämtar de samtliga sin vokabulära energi från en satirisk ironi som är paradoxalt dubbelriktad och solidarisk." Ur Göran Sommardals förord

MARIE LUNDQUIST är en svensk författare och översättare, belönad med bland annat Stig Carlson-priset, De Nios Vinterpris och Sveriges Radios Lyrikpris. 

N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Tiotalet böcker om året planeras, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.