Bläddra

Jehosuas berättelse : en bok om Jesu liv

Kategorier: Historiska romaner Religiösa romaner Skönlitteratur
Köp här

Jehosuas berättelse : en bok om Jesu liv

Kategorier: Historiska romaner Religiösa romaner Skönlitteratur
Köp här
Denna bok är berättelsen om Jesu liv. Vi följer honom från tiden före hans födelse och till hans hemvist i Kashmir efter korsfästelsen. Som trettonåring var han tvungen att fly från Israel, och vi möter honom i Indien, Pakistan och Tibet. Här undervisas han i de gamla esoteriska skrifterna och tar också de första stegen in i kärlekens tantra.

Som vuxen man kommer Jehosua tillbaka till Israel, där han åter möter Maria Magdalena. Vi är med på giftermålet med den kvinna som var hans livs kärlek.

Han beskriver sig som ett hus som bebos av två herrar. Moder/Fader Gud är kära vänner som lyfter honom till ro i hans hjärta, medan Israels Gud ockuperar huset med makt och dikterar hans väg. Vi känner Jehosuas rädsla för att förlora livet som innehöll allt som han älskade. Vi ser också hur han växte och behöll sin tro på människans broderskap och gudomlighet. Boken visar en Jehosua som vågar kämpa och gå emot Herren, den Gud som försöker döda sin son för att skapa en martyr och skuldbelägga människan.

På sin ålderdom berättar han om sitt liv till sonsonen, Iman, som kommer att föra hans livs bok vidare till kommande släkten.

Vi hör den gamle mannen Jehosua/Jesus, mjuka stämma: - Sakarias var en judisk präst som levde i Judeen på den tiden Herodes var kung. Elisabeth var hans hustru. De tillhörde båda Arons släkt....