Bläddra

Julkulor

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid

Julkulor

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Julen är en speciell tid för de flesta av oss nordbor. Vintern är lång och mörkret kompakt. Vi tänder massor av levande ljus och kurar ihop oss i sofforna.

Men ändå är det något som fattas. Vi behöver något att sysselsätta oss med, alla de där långa, mörka kvällarna i soffan. Något som ytterligare kan lysa upp vintern.
Och det är här Arne & Carlos kommer in i bilden. Med hjälp av gedigen kunskap och erfarenhet lär de oss att sticka julgranskulor.
Sticka julgranskulor? Ja, ni läste rätt.

Med ett enda grundmönster kan du med hjälp av den här boken lära dig att sticka femtiofem olika julgranskulor att pryda din julgran och ditt hem med. De flesta med traditionella, nordiska mönster som passar extra bra på julen. Dessutom får du naturligtvis instruktioner om material, teknik, stickor, fyllning och extra utsmyckningar som glittergarn och strass. Självklart kan du ta avstamp i grundmönstret och designa dina egna julgranskulor. Sticka en uppsättning till granen, häng dem på dörren eller i fönstren - eller varför inte ge bort några stycken i julklapp?