Bläddra

Just innan jag dog

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers
Köp här

Just innan jag dog

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers
Köp här

Hur länge kan de hålla dig i ovisshet?  

Det var en isfläck. Lite otur. Men det räckte för att nästan ta livet av Kath Redway då hon fick sladd med bilen och körde rakt ner i dammen i den annars så fridfulla nationalparken Dartmoor i Devon i England.
Som genom ett mirakel överlever Kath olyckan med några skråmor och minnesförlust. Hon är skärrad men glad att vara hemma i det ensligt belägna huset på landet, hos maken Adam och deras begåvade men tillbakadragna dotter Lyla.
Men familjen verkar inte lika glad. Kaths man är kylig, rentav ilsken. Och dagdrömmaren till dotter pratar allt konstigare om en man ute på myren . Kath återfår några skrämmande bitar av minnet och så småningom förstår hon att det inte alls var en olyckshändelse hon var med om. Hela hennes liv rasar och fylls av mörker, hot och terror.  

S. K. TREMAYNE är en av journalisten Sean Thomas författarpseudonymer. Han har också skrivit böcker under namnet Tom Knox. Thomas föddes 1963 i Storbritannien, har studerat filosofi och medverkat i flera stora engelska tidningar. Boken Istvillingar blev en läsarsuccé samt en Sunday Times-bästsäljare.  

Ruggig och spännande!
Eva Åström, Expressen Söndag, om Eldpojken  

en spännande bladvändare med vårdad prosa. Det är inte bara det mörka och suggestiva som målas upp utan karaktärerna får liv och landskapet växer fram. Mitt uppe i den hotfulla stämningen får jag faktiskt lust att besöka Cornwall. Det överraskar mig men måste väl ses som ett bra betyg till författaren.
Daniel Gunnarsson, LitteraturMagazinet, om Eldpojken  

så bra att man inte kan sluta läsa.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter, om Istvillingar  

en uppvisning i att skickligt bygga upp en riktigt läskig stämning.
Cecilia Gustavsson, Aftonbladet, om Istvillingar