Bläddra

Kalla mej Farbror Alf

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Kalla mej Farbror Alf

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
"Kalla mej Farbror Alf" handlar om att få hem en farbror man inte bett om, men som kommit för att stanna. Finns det inte plats för tre är rymma det enda man kan göra.

Fam Ekmans böcker liknar ingen annans, bildspråket är avantgardistiskt, konstnärligt och utmanande. Texten är underfundig och smart. Ekman är en av Norges största bilderbokskonstnärer och hennes böcker uppskattas lika mycket av vuxna konstsamlare som av humoristiska barn.

"Kalla mej Farbror Alf" tilldelades både Riksmålspriset och Kritikerprisen för bästa barn- och ungdomsbok 2007.

"Färger och kontraster skär vilt drömmar och problem ur tillvaron med naivistiska och magiska drag. Det roar och oroar, och gör boken oavbrutet överrumplande och fascinerande."
Jonna Fries, Smålandsposten

"Barnets upplevelser gestaltas med tonsäker inlevelse och berättelsen formligen vibrerar av outtalade känslor. Språket har en återhållen berättarstil fylld av tvetydigheter och underfundig humor som lockar fram en spännande gåtfullhet. De naivistiska illustrationerna i collageteknik är underbart idérika, varje bild blir som ett eget konstverk. Genom fantasifulla mönster, egensinniga former och en frimodig blandning av material frammanas en tät atmosfär som effektivt fördjupar texten. Det är en lyhörd och samtidigt lågmält humoristisk berättelse om starka känslor, en viktig och hoppfull bok att samtala kring."
Boel Peterson, BTJ