Bläddra

Kalla spår

Kategorier: Deckare Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Kalla spår

Kategorier: Deckare Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Det är vinter i Minnesota: kallt, blåsigt och ohyggligt mycket snö. Privatdetektiven och före detta polismannen Nils Shapiro ägnar större delen av sin vakna tid åt att jobba, respektive försöka komma över sitt havererade äktenskap.
En dag hör den före detta poliskollegan Anders Ellegaard av sig och ber om hjälp. En kvinna har hittats mördad i sitt hem och hennes kropp är täckt av innehållet från hundratals dammsugarpåsar, vilket effektivt omintetgör polisens möjligheter att säkra spår efter förövaren. Kanske är det här det perfekta mordet? Polisutredningen går trögt. Nils Shapiro gräver sig envetet allt djupare ner i fallet, med hjälp av lika mycket skarpsinne som cynism. Men när han börjar få fram information om offrets bakgrund dyker plötsligt FBI upp och kräver att han omedelbart avslutar sitt uppdrag.
Shapiro och Ellegaard tvingas nu gå helt utanför alla officiella kanaler, vilket inte bara gör det hela svårare, utan också mycket farligare. Vad är det egentligen som har hänt och varför lägger sig FBI i utredningen?    

MATT GOLDMAN jobbade i många år som manusförfattare för tv, och har skrivit mycket för till exempel Ellen och Seinfeld. Kalla spår är hans debutroman och bjuder på en smart intrig där lager på lager skalas bort och ingenting är vad det till en början synes vara. Goldman är en mycket skicklig berättare och porträttet av Nils Shapiro tecknas med en underbart svart understatementhumor.

 

"Tänk, det är alltid lika roligt att hitta en ny deckarfavorit. Förutomen spännande och medryckande intrig, fint utmejslade personporträttoch en miljöbeskrivning så snyggså att man som läsare riktigt kännersnön som gnisslar under fötterna,så finns här det där lilla extra i formav halsbrytande roliga liknelser ochsnärt i dialogen som får åtminstonemig på väldigt gott humör."
Kersti Westin, Alingsås Tidning

"Med Kalla spår gör Goldman en utmärkt romandebut. Här finns ett bra driv i berättandet, intressanta karaktärer och miljöer samt en
spännande intrig."
Henric Ahlgren, BTJ

"Goldman berättarstil blir som en blandning av Mickey Spillane och Fargo . Det är mycket svart humor, nutidskänsla och intressanta miljöer. Huvudpersonen Nils Shapiro hoppas jag innerligt får chansen i fler böcker, detta var verkligen en positiv överraskning."
Björn G Stenberg, Östgöta Correspondenten

Hårdkokt som Raymond Chandler, klurig som Linwood Barclay och med en penna lika kvick och vass som Harlan Coben det är dags att lägga namnet Matt Goldman på minnet!  Kersti Westin, Alingsås Tidning