Bläddra

Karins syjunta : broderier, mönster och folklore

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid Sömnad och handarbete

Karins syjunta : broderier, mönster och folklore

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid Sömnad och handarbete
Köp här

I Karin Holmbergs nya bok Karins syjunta finns förslag på ett 30-tal olika projekt att göra på syjuntan. T ex broderade kökshanddukar, halsband med tyg och träkulor, pennfodral med tygtryck, pennburk med korsstygn, broderade julkort, virkade figurer och stickade bollar. Karin har också bjudit in fem olika hantverksbloggare som medverkar i boken och bidrar med ett projekt var.


Ingen syjunta är komplett utan fika och Karin serverar både korsstygnskakor och spetskakor att knapra på under handarbetets gång.


Boken inspirerar till att dra igång egna syjuntor och är indelad i fem olika teman: Prickar, Djur, Blommor, Folklore och Jul. Till alla projekt finns tydliga beskrivningar och information om vilket material som behövs. Många av projekten går att genomföra på en till två kvällar och svårighetsgraden är lätt till medel.


Karin Holmberg är en av Sveriges mest erkända brodöser internationellt, som rönte stor uppmärksamhet med sin examensutställning våren 2008 där hon broderat landskapsbroderier på färdiga trikåplagg från H&M. Karin Holmberg broderar på det mesta skor, tröjor, papper, väskor. Stort som smått. Svårt som lätt. Gammalt som nytt. Det här är hennes tredje bok. Följ gärna Karin på hennes populära blogg, Brodösens blogg på www.karinholmberg.se

"...och fått oss att ropa "Ohhhhhhh!". Bara att bläddra i den är en fröjd."
Stickpodden

"En välproducerad och genomtänkt pysselbok för vuxna. Karin Holmbergs bok Karins syjunta får en hemmapysslare att vilja ha mer tid över på kvällen."
Västerviks-Tidningen