Bläddra

Karlbergsvägen 1967-1981

Kategorier: Fotografi Konst
Köp här

Karlbergsvägen 1967-1981

Kategorier: Fotografi Konst
Köp här
Karlbergsvägen 1967-1981 är en fotobok med svartvita bilder i utsökt stokastiskt tryck, som fotografen Lars Engström tog då han bodde i Vasastan i Stockholm. Som Stockholms- och barndomsskildring fångar boken en miljö som inte längre finns. När Lars Engström var tjugo år flyttade han från Torsby i Värmland till Stockholm för att skaffa sig en utbildning. Han bosatte sig i en omodern etta på Karlbergsvägen med vedspis och varmvind och utan bad och duschmöjligheter. Hemma i Torsby hade man svårt att tänka sig att det fanns så slitna stadsdelar och att han levde så omodernt i Stockholm. Som nyinflyttat kom han först i kontakt med barnen i området. Miljön påminde om Lars barndoms Torsby under 1950-talet. Barnen lekte utomhus och de kunde röra sig fritt över området.
Lars följde barnen mellan 1967 och 1981 och han lärde med tiden känna många av dem. Bilderna i boken är ett urval bland hundratals bilder. Han har valt de bilder som han tycker är vackra och som fångar något av den mystiska livskänsla som vi har som barn men som går förlorad då vi blir vuxna.
Under den här perioden skedde en stor förändring i stadsdelen, hus revs och andra renoverades radikalt. Bilderna täcker en brytningsperiod i Stockholms moderna historia.