Bläddra

Kartellen

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Kartellen

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Den kultförklarade författaren Don Winslow har gjort sig känd för sina sylvassa skildringar av makt, korruption, kriminalitet och rättvisa. Nu kommer en av hans allra bästa romaner på svenska. The Cartel är en episk skildring av det blodiga drogkriget mellan Mexiko och USA och männen och kvinnorna som befinner sig mitt i det.

I centrum står den federala narkotikapolisen Art Keller som har slagits i kriget mot drogerna i trettio år och offrat allt för att få fast Adán Barrera, ledare för världens mäktigaste kartell El Federación. När Barrera släpps fri är han fast besluten att återuppbygga det imperium som Keller rivit ner. Men Keller tänker inte låta sin personliga fiende vinna, och besatt av tanken på rättvisa och hämnd ger han sig in i en hänsynslös kamp för att stoppa Barrera för gott.

 

Jag är helt golvad. Det går inte att tänka sig mer gripande underhållning.

Stephen King

Sensationellt bra.

Lee Child

Episk.

Los Angeles Times 

 

*** 

DON WINSLOW är den bästsäljande författaren bakom 20 hyllade romaner, bland annat Savages, The Kings of Cool, The Winter of Frankie Machine och The Force (Styrkan) kultförklarade böcker som både toppat försäljningslistor och belönats med tunga litteraturpriser. The Cartel är Winslows kanske mest omtalade bok och ska bli film regisserad av Ridley Scott. Innan Don Winslow blev författare jobbade han bland annat som journalist och privatdetektiv, och han har också skrivit manus för film och tv.