Bläddra

Klockboken

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Klockboken

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Boken för alla samlare, experter, nybörjare, hobbyentusiaster och en och annan skrytmåns.

Det är inte förvånande att ett instrument som mäter någonting så abstrakt och viktigt som tiden har fått en närmast helig status för många. Armbandsuret är av ett mångtal sedd som kronjuvelen i arsenalen av tillhörigheter. Ett armbandsur är så mycket mer än bara ett sätt att hålla reda på tiden. Klockan som accessoar har potentialen att berätta mer om sin ägare än något annat smycke eller klädesplagg. Sedan långt tillbaka har den fungerat som en signal för status, intresse och personlighet. Kanske är det just därför vi ibland upplever att vintageklockor har en själ. Det finns någonting mer i smycket på din handled än bara ett urverk, någonting man inte riktigt kan sätta fingret på, ett objekt med historia.

Under de senaste trettio åren har många börjat intressera sig för och se värdet i gamla klockor. Detta har lett till utvecklingen av en enorm plattform med en ansamling av samlare, experter, nybörjare, hobbyentusiaster och en och annan skrytmåns. Tack vare det digitala samhälle vi lever i har det aldrig varit så enkelt att få tillgång till klockvärlden. Förutom detta är vintageklockor ofta en mycket bra investering som inte sällan blir till en livslång romans. Det har aldrig varit så lätt att bli en klocknörd som idag! Och det här är boken som har saknats fram till nu.

 

"En fin och genomarbetad bok om klockor som passar både till den som redan har ett klockintresse, men som också väcker ett intresse för den oinvigde tack vare vackra bilder, guidning, strukturerad indelning och intressant text." Agneta Norrgård