Bläddra

Konstigare? : om konst och kreativitet för barn och vuxna

Kategorier: Barn och ungdom: konst Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom

Konstigare? : om konst och kreativitet för barn och vuxna

Kategorier: Barn och ungdom: konst Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom

I den här boken får du träffa femton konstnärer som alla har olika sätt att uttrycka sin kreativitet. De skapar med hjälp av färg, lera, garn, blommor – ja, vad som helst egentligen. Men mest förstås med sin fantasi.

Vad är egentligen konst och vad är konstigt? Går det att öva upp sin kreativitet? Vilket är bäst – slott eller koja, att resa eller vara hemma? Vad händer om 1000 år? Detta är bara några exempel på vad vi pratar med konstnärerna om i den här boken.

Konstigare? är en fristående fortsättning på vår bok Konstigt? och visar ännu fler kreativa förebilder för både barn och vuxna. Vi hoppas att boken ska hjälpa dig att hitta ditt eget kreativa uttryck. För inget är rätt eller fel och kanske är vi alla konstnärer?

Kanske kan den boken få ligga på soffbordet och att du tittar i den då och då. Sitt gärna tillsammans med någon och slå upp en sida, vilken som helst, och prata om det ni ser. Väcker det några tankar eller känslor?  Är det fint eller fult, konst eller konstigt? Vem bestämmer egentligen vad som är konst?  

Medverkande kreatörer: Emilia Ilke, Tommy Sveningsson, Munira Yussuf, Clara Forsberg, Sofia Vusir Jansson, Kakan Hermansson, Pontus Djanaieff, Maria Nilsdotter, Josephine Aune, Malin Bobeck Tadaa, Genet Solomon, Charlie Granberg, Mirja Bozarth Fornell, Evelina Hedberg och Jenny ”Vildliv” Asp.