Bläddra

Konstigt? : en bok om konst för barn och vuxna

Kategorier: Barn och ungdom: konst Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom

Konstigt? : en bok om konst för barn och vuxna

Kategorier: Barn och ungdom: konst Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom
Köp här

I den här boken får du träffa 16 kreatörer som uttrycker sitt konstnärskap på olika sätt. Från att måla hus eller hud, till att skapa Youtube-klipp, en kantarellstaty, böcker om bajs eller en liten figur som heter Pipino. Vad är egentligen konst och vad är konstigt? Du får förundras, förvånas och bli nyfiken på några av konstnärernas skapelser. Slå upp vilken sida som helst - gärna tillsammans med någon - och diskutera, fundera, pausa och låt dig inspireras. Vad betyder konst för dig? Vad blir ditt uttryck mellan intrycken? Kanske är vi alla konstnärer?

Varje rum behöver vackra böcker - en inredningsdetalj som bjuder in till samtal, väcker tankar och skapar gemenskap. "Konstig?" är något så ovanligt som en "coffee table book" om konst för barn och ungdomar, eller egentligen för alla med ett lekfullt sinne som tycker att skapande och kreativitet är kul. Vi vill visa att kreativitet kan uttryckas på olika sätt, och att konst är ett brett och inkluderande begrepp.

Några av de kreatörer du får stifta bekantskap med i boken är Pernilla Stalfelt, Daniel Norberg, Saadia Hussain och Mari Pårup. Vi har pratat med illustratörer, keramiker, graffitikonstnärer och tatuerare och låtit dem berätta om sitt förhållande till skapande och vad kreativitet betyder för dem. Med den här boken hoppas vi kunna inspirera barn och vuxna att hitta sitt eget uttryck!

Medverkande kreatörer: Anders Post, Andrea Pippins, Björk Hijoort, Daniel Norberg, Emma Lindström, Josefin Eklund, Mari Pårup, Mathilda Boalawong, Niklas Hallberg, Paula Martinsson, Pernilla Stalfelt, Pärra Von Andreasson, Saadia Hussain, Theodor Nilsson, Tilda Mårtensson och Ulrika Netzler