Bläddra

Kraken

Kategorier: Noveller Skönlitteratur Skönlitteratur: specialutgåvor Skräck
Köp här

Kraken

Kategorier: Noveller Skönlitteratur Skönlitteratur: specialutgåvor Skräck
Köp här
En mörk natt mitt under kalla kriget går en sovjetisk ubåt på grund utanför Karlskrona. Det är länge sedan nu, men Kindwall har fortfarande mardrömmar., kan fortfarande känna skräcken. För han är en av få som vet varför den gick på grund. Och sanningen är så fasansfull att den aldrig får komma ut. Aldrig någonsin …

Kraken är en suggestiv berättelse som kryper under skinnet på läsaren. Vi får följa utredningen av grundstötningen och allteftersom ledtrådarna läggs ut går det sakta men säkert upp för läsaren vad det är som har orsakat haveriet. Det är inte, vilket alla först tror, ett sovjetiskt spionuppdrag. Ubåten har blivit attackerad. Det som aldrig fick hända har hänt. Havsmonstret har vaknat …

Kraken är en berättelse som tar avstamp i ett stycke svensk historia, under kalla kriget. Den historiska förankringen ger en verklighetsnära känsla och gör berättelsen extra skrämmande.

Anders Fager har gjort sig ett namn inom skräckgenren. Han författardebuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen Svenska kulter. År 2020 nominerades Anders Fagers och Peter Bergtings bok "Kråkorna" till Augustpriset i kategorin Barn- och ungdomsböcker. Berättelsen "Kraken" publicerades ursprungligen som en radionovell i serien Skymningsland i Sveriges radio P1. Denna bok är en lättläst version av novellen.

Boken finns även som e-bok och som ljudbok.

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.