Bläddra

Kuba

Kategorier: Amerikas historia Historia Historia och arkeologi
Köp här

Kuba

Kategorier: Amerikas historia Historia Historia och arkeologi
Köp här
Under den senaste tiden har världens fokus riktats mot Kuba. Kommer revolutionen att överleva de stora ekonomiska svårigheterna landet befinner sig i? Hur går det med reformerna som Raúl Castro vill genomföra? Vad händer efter bröderna Castro? Vem har makten nu? Hur ser militärens ökade inflytande ut? Vad händer inom oppositionen?

Allt detta och mycket mer tar Kubakännaren Thomas Gustafsson upp i den nya aktualiserade och uppdaterade utgåvan av den numera klassiska fackboken Kuba, utgiven på Carlsson Bokförlag. I boken skildras det kubanska samhällets alla delar närgånget och kritiskt men också kärleksfullt. Historiska skeenden placeras i sitt sammanhang. De politiska förvecklingarna och maktkampen analyseras.

Få länder väcker lika starka känslor som Kuba. Många har åsikter om vad som bör ske med landet. Många vill också resa dit för att skaffa sig en egen uppfattning innan det är för sent. Under den senaste tiden har den svenska charterindustrin lanserat Kuba som nästa stora destination.

Det här är boken som ingen Kubaintresserad eller Kubaresenär kan vara utan!

Sagt om den första utgåvan:

Den bästa bok som finns om Kuba på svenska DN
Allt du undrat om Kuba LO-Tidningen
Referensverk SvD
 Den totala boken om Kuba P4
En bred och tillgänglig introduktion Aftonbladet

Thomas gustafsson är journalist och hispanist, expert på den spansktalande världens historia, politik och kultur. Författare till en rad initierade och hyllade böcker om Kuba och Spanien där han under många år varit verksam som korrespondent. Efter att ha rapporterat från Kuba sedan 1980-talet räknas Thomas Gustafsson i dag som Sveriges främste oberoende Kubakännare.