Bläddra

Kulla-Gulla stretar vidare : lägesrapport vid 60+

Köp här

Kulla-Gulla stretar vidare : lägesrapport vid 60+

Köp här

För fjorton år sedan kom Cecilia Hagens Kulla-Gulla i övergångsåldern eller nu fyller alla duktiga flickor 50 och nu är det dags för Kulla-Gulla stretar vidare lägesrapport vid 60+. På ett underhållande och personligt vis berättar hon här om vad som förändrats sedan sist, om plötsligt uppdykande symtom som CRAFT (Cant Remember A Fucking Thing), eller hur ens ordförråd vidgas med begrepp som ånka vilket är vad man gör när man hela tiden är på väg att göra en sak men något annat alltid kommer emellan, något som kan få en hel dag att gå utan att man fått gjort det man ursprungligen tänkt. Om sådant berättar hon med sig själv som tydlig referens.

Men vid sidan av humorn och självironin finns här också allvarligare ämnen, som till exempel åldersdiskriminering. Hur man plötsligt inte riktigt är att räkna med, trots att man sitter inne med alla de kunskaper som åren givit en. Må hända är man inte längre riktigt lika snabb i svängarna, men man är en klippa i alla andra avseenden. Och även om man inte vet hur man programmerar den nya dvd:n, så är det sextioplussarna som sitter inne med livserfarenheten. Och den förvärvar man bara genom att oförtrutet streta vidare.

Kulla-Gulla stretar vidare lägesrapport vid 60+ innehåller också intervjuer tidigare publicerade i Expressen med bland andra Jane Fonda, Harriet Andersson och Virginia Woolfs systerdotter Angelica Garnett. Samt en hel del uppmuntran för de dagar då rynkorna känns fler och känslan av att man har det mesta bakom sig lägger sig som en våt filt över en.