Bläddra

Kurragömma

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Kurragömma

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Fängelse är ingen plats för en polis och minst av allt för Helen Grace. Hennes tidigare kollegor, som hon stått nära och räddat från många farliga situationer, har vänt henne ryggen. Helen var en av landets främsta utredare men nu sitter hon själv bakom galler tillsammans med en av de mördare hon tidigare fått fast.
Helen är anklagad för mord och plågsamt medveten om att hon måste hålla sig vid liv till sin rättegång och där på något vis bevisa sin oskuld. Men när en lemlästad kropp påträffas i cellen bredvid inser hon att hennes dagar antagligen är räknade.
En mördare går lös och Helen måste hitta den skyldige innan hon själv blir nästa offer.  

Kurragömma är den sjätte, fristående boken om kriminalkommissarie Helen Grace. Serien har sålts till ett tjugotal länder och legat på många topplistor världen över.

M.J. ARLIDGE bor i England och har i många år arbetat med tv-produktioner, bland annat som författare till BBC-serien Tyst vittne.

Sagt om tidigare titlar i serien:
Arlidge är så bra på att trissa upp spänningen [ ] allt ser plötsligt annorlunda ut
Lotta Olsson, Dagens Nyheter  

Det är nagelbitande spännande rätt igenom. Arlidge vet hur man bygger upp en historia dramaturgiskt så man inte kan släppa den.
Björn G Stenberg, Upsala Nya Tidning  

M.J. Arlidge driver handlingen framåt i ett högt tempo redan från den första sidan och håller skickligt spänningen vid liv. Metodiskt mejslar han fram en väl uppbyggd historia och när han dessutom lyckas sy ihop slutet på ett raffinerat sätt sätter han punkt för en mycket spännande och läsvärd bok. Johan Espefält, Skaraborgs Allehanda