Bläddra

Kvinnorna på 10:e våningen

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Kvinnorna på 10:e våningen

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här
Karin Alfredsson fick för sin första bok Svenska Deckarakademins debutantpris 2006. Nu kommer den andra, efterlängtade boken i serien om läkaren Ellen Elg och den är ännu bättre!

Det som den gamla cigarettförsäljerskan Lieu har sett, går inte att förklara bort. Kvinnan med sportbagen tar med sig nyfödda barn från sjukhuset och säljer dem till västerländska par. Det sker i parken intill Lieus kvadratmeterstora handelsplats på en Hanoi-trottoar. Lieu vet, för hon har spanat.

Det soldaten vet, går inte heller att förklara bort: Den svenske biståndsarbetaren Lasse Johansson har skadat flera unga flickor svårt. Sexuellt och svårt. Soldaten vet vad vissa män kan använda glödlampor och fjärrkontroller till.

Den svenska kvinnoläkaren Ellen arbetar på ett sjukhus i Hanoi och möter i sitt arbete regelbundet flickprostitution, sexuell misshandel och mycket unga mödrar, vars nyfödda spädbarn oförklarligt försvinner till destruktion. När Ellens vägar korsar Lieus och soldatens, förstår hon det som ingen velat tro...

Karin Alfredssons första bok i serien om Ellen Elg, 80º från Varmvattnet, vann både kritikernas och läsarnas hjärtan. Författaren har bl.a. varit redaktör för Aktuellt, reporter på Aftonbladet, programledare i Kalla Fakta och projektledare för SVT:s morgonprogram. Hon har också arbetat som gästprofessor i journalistik i Umeå och journalistutbildare i flera länder, bl.a. i Vietnam, där den nya boken utspelar sig.