Bläddra

Lamm i sikte

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Lamm i sikte

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
På en liten ö i Nordsjön, inom synhåll från fastlandet men ändå mitt i havet, bodde bonden Olle. I det lilla fårhuset intill bodde Olles får .

Bertil var ett lamm bland de andra. Men eftersom han var det enda barnet pysslade hans mamma om honom extra mycket. "Bääärtil" ropade hon så fort han gick för nära vattnet.

En dag stod lammen uppe på kullen och viskade om någonting. Bertil ställde sig mot vinden, så att hans öron blåste bakåt, och lyssnade.
Han snappade upp ord som "sticka iväg", "fastlandet" och äventyr".
"Får jag också följa med?" frågade han.
De andra tittade nedlåtande på honom.
"Det är ingenting för dig", svarade det starkaste lammet. "Mammagrisar som du har vi ingen andvändning för. "

Fast där tog de fel. För Bertil visste nämligen en hel del om vinden, havet och fårlivet i största allmänhet.

Humoristisk och mångbottnad bilderbok med fantasieggande bilder.

Översättning Barbro Lagergren


Dorothe Haentjes (text) är född i Köln 1963 och har studerat litteratur i Bonn, München och Norditalien, där hon tog magisterexamen 1989. Sedan 1993 arbetar hon som författarinna och översättare i Bonn.

Philip Waechter (bild) är född i Frankfurt am Main 1968. Har tecknat och målat sedan han var liten. Är sedan 1996 bilderbokskonstnär på heltid. Spelar fotboll och äter och lagar gärna god mat.