Bläddra

Långritt, Amanda!

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Långritt, Amanda!

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här
– Om vi rider fyra mil om dagen, så går det på fyra dagar, säger Sofia. Amanda, Sofia, Malin och Stefan ska ut på sin första långritt. Målet är Sofias farmor. Där ska Amanda och Sofia stanna hela sommaren med fuxarna Nettan och Tuttan och skimlarna Pinja och Ninja.

Långritt, Amanda! berättar om allt man måste tänka på inför en långritt: utrustning, rastställen och ridväg. Och om själva ritten.

De fyra ungdomarna har varit kamrater på ridskolan i många år och de har också varit på ridläger tillsammans. De vet hur man tar han om en häst och inför långritten har de också fått lära sig att sko en häst. De har noggrant tänkt igenom hur de ska rida, och var de ska övernatta med hästarna. Fyra både härliga och strapatsrika dagar, med ett och annat missöde, får de uppleva innan de är framme hos Sofias farmor.


Ulla Ståhlberg har skrivit många faktaböcker om hästar och ridning. Hon ansvarade under många år för utbildningen inom Ridfrämjandet. Hon är pensionär men fortfarande mycket aktiv både som ridinstruktör och skribent. De fyra första böckerna om Amanda har undertiteln Ridlära för de yngsta. De två senare där Amanda hunnit bli några år äldre är mer berättande men lär också ut hur en ryttargala respektive långritt går till.