Bläddra

Längtans landskap

Kategorier: Djur och natur Livsstil, hobby och fritid Resor och platser
Köp här

Längtans landskap

Kategorier: Djur och natur Livsstil, hobby och fritid Resor och platser
Köp här

För den som vill låta sig hänföras av vår svenska natur, är Längtans landskap en upplevelsebok att förtrollas av. Det är en bok om vad som väntar den som ger sig ut i naturen, låter sig förföras av landskapets storhet och smittas av naturglädjen i djurens och växternas värld.  

Längtans landskap inspirerar till naturupplevelser i vårt avlånga land. Med natur- och landskapsfotograf Torbjörn Skogedals ledning tas läsaren med i text och bild på utflykter från Torne träsk i norr till Falsterbo i söder, till både små och stora paradis.

Det krävs inga flerdagarsexpeditioner i stiglöst land för att uppleva det som boken förmedlar. Oftast räcker det med korta promenader. Det enda som är lite obekvämt är att man, för att få ut det bästa, ibland måste vara på plats tidigt. I en del fall redan före soluppgången. Det är ju en aning besvärande. Förhoppningsvis kan en stund i läsfåtöljen, med denna bok som sällskap, också ge en resa i längtans landskap. Välkommen in! ur bokens förord      

 

Torbjörn Skogedal är utbildad vid Göteborgs universitet i bland annat biologi, kemi, naturgeografi och kulturgeografi och är professionell fotograf på heltid sedan många år. Hans bilder finns spridda över hela världen, främst i Sverige, Europa, Nordamerika och Asien. På Votum Förlag har Torbjörn tidigare utkommit med Hornborgasjön - Lockelsens landskap (2018) och Vid rinnande vatten (2020).