Bläddra

Lapptäcken

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid Sömnad och handarbete
Köp här

Lapptäcken

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid Sömnad och handarbete
Köp här
Under mer än ett decennium har Kaffe Fassetts färgstarka och djärva design fascinerat och lockat en stor publik och läsekrets. Här presenteras – personligt och inspirerande – fantasifulla täcken och överkast. Därtill dukar, gardiner, kuddar, väggbonader och rullgardiner. Mer än 25 arbetsbeskrivningar. De många färgfotona visar hur de färdiga textilierna kan bli.

Boken är indelad i fem olika teman: Mjuka pasteller, Cirkus, Gröna trädgårdar, Antika stenar och Renässans. Här finns också en praktisk beskrivning av lapptäckstekniken och nyttiga tips.

De många färgbilderna visar hur det kan se ut – allt ifrån milt lysande i rosa, beige och blå pastellfärger till praktfulla rosenmönster, ränder, kuber och andra geometriska former i glödande, djupa och klara nyanser.

I varje kapitel finns flera olika mönsterinstruktioner – från enkla veckoslutsprojekt för den ovana, till mer komplicerade kviltar som kan vara en utmaning även för erfarna. För alla lapptäcken ges tydlig information om tygåtgång, mått och tillklippning. Dessutom finns mallar av de olka lappformerna för den som så behöver.

Boken riktar sig till Kaffe Fassetts alla beundrare, textillärare, intresserade av konsthantverk, lapptäckssömnad (såväl nybörjare som mer avancerade), färg och design, tygaffärer, designbutiker m fl.

Översättning Eva Vincent


Kaffe Fassett är känd och uppskattad i stora delar av världen för sin originella design och spännande arbeten i olika tekniker och material. Genom utställningar, en sex veckor lång TV-serie, föreläsningar och workshops har han influerat andra designers, både professionella och amatörer. Han har skrivit ett flertal böcker, bland annat Glorious Knitting, Glorious Needlepoint och Family Album som är översatta till svenska.

Liza Prior Lucy är textildesigner och expert på lapptäcken och kviltning. Här har hon överfört Fassetts stick- och broderidesign till lapptäcken.