Bläddra

Lär dig säga nej : och skapa goda relationer

Köp här

Lär dig säga nej : och skapa goda relationer

Köp här

William Ury, en av världens ledande förhandlingsexperter, redogör här inspirerande och initierat för hur vi kan säga nej på ett effektivt sätt och därmed tillgodose våra egna intressen utan att hamna i konflikt med andra. Att inte kunna säga nej orsaker ofta stress och stressrelaterade sjukdomar, relationsproblem etc.

Författaren presenterar en framgångsrik tre-stegs-metod och visar hur man genom att säga nej på rätt sätt skapar både respekt och förtroende hos motparten. Intressanta exempel från både arbetsliv och privatliv kompletterar den faktarika texten. Bland annat beskrivs hur man kan hålla huvudet kallt under pressade förhandlingar och neutralisera aggressivitet och motstånd hos sin förhandlingspartner genom att hitta tillfredsställande lösningar för båda. Här betonas även vikten av att stå upp för sina egna värderingar och ge utrymme för det som man vill säga ja till i livet.

Boken, som är avsedd för både arbetsliv och privatliv, handlar också om kommunikation, förhandlingsteknik och konflikthantering på ett djupare plan.

Originaltitel: The power of a Positiv No

Översättning Silvia Klenz Jönsson